Poëzienacht: 'nacht van de verwondering'

Nacht van de verwondering

27 oktober organiseert de Werkgroep Poëzie Gouda de Nacht van de Verwondering. Zes stadsdichters uit verschillende steden dragen werk voor in Museum Gouda. Met onder andere Joost Zwagerman en Klara Smeets. Reserveer nu kaarten.

Het evenement speelt zich af tussen 20.30 (deur open vanaf 20.00 uur) en 1.00 uur. Bezoekers kunnen voor € 12,50 de hele avond het museum bezoeken en luisteren naar poëzie van Nederlandse stadsdichters. Museumvrienden alsmede vrienden en firmanten van de Firma Van Drie kunnen het evenement voor € 5,50 bijwonen. Speciaal voor de avond hebben de stadsdichters een gedicht geschreven bij een topstuk uit de collectie van Museum Gouda. Vanaf 24.00 uur wordt de Nacht van de Verwondering voortgezet in het museumcafé. Daar zullen de dichters nog een keer te horen zijn. Tot 1.00 uur is er ook gelegenheid om met de dichters te praten.

De stadsdichters die optreden zijn Joris Brussel (voormalig stadsdichter van Velzen), Sylvia Hubers (stadsdichter van Haarlem), Marieke van Leeuwen (stadsdichter van Dordrecht), Erika Mannink (stadsdichter van Zutphen) in een duo-voordracht met Sander Grootendorst, Klara Smeets (stadsdichter van Gouda) en Joost Zwagerman (schrijver, dichter, essayist en voormalig stadsdichter van Alkmaar).

Op verschillende plaatsen in Nederland wordt op 27 oktober de Nacht van de Nacht gehouden om stil te staan bij het donker en bij energieverspilling. Ook tijdens de Nacht van de Verwondering zullen de lichten worden gedimd. Maar vooral wordt stilgestaan bij kunst en haar kracht om te verwonderen.

Entreekaarten zijn te reserveren via info@museumgouda.nl.

• Joost Zwagerman in Museum Gouda

Uiterste inzenddatum 7 januari 2018! https://t.co/P1uY4zbkOD

Vanaf 17 februari 2018 in Museum Gouda: Pieter Pourbus. Meester-schilder. https://t.co/uhRWlJA2Xk