So What! Gold, Gouda en So What! een gouden huwelijk

Vanaf 13 januari 2013 is de tentoonstelling So What! Gold – Gouda en So What! Een gouden huwelijk – te zien in Museum Gouda.

Dit jaar bestaat de Goudse jongerensocieteit So What! 50 jaar. Een mooie gelegenheid om terug te blikken en herinneringen op de halen.

Wat in 1963 begon met een groep vrienden, die het uitgaansleven in Gouda te mager vonden en daarom de Goudse Jazz Sociëteit oprichtte, heeft zich in 50 jaar ontwikkeld tot de plek die het nu is; een poppodium en sociëteit . De tentoonstelling geeft een kijkje in deze ontwikkelingen.

De tentoonstelling biedt ook inzichten in de ontwikkeling van de muziekscene in en rond Gouda. Zo zijn er verschillende opnames te beluisteren van bekende en minder bekende bands die hebben opgetreden in So What! Een hoogtepunt van deze verzameling zijn opnames van Doe Maar met nummers die nooit zijn uitgebracht! Daarnaast zijn er unieke beelden van het bezoek dat Herman Brood aan So What aflegde in 1995. Tijdens dit bezoek zorgde Herman Brood en zijn Wild Romance niet alleen voor een geweldig optreden, na afloop heeft Brood 2 schilderijen gemaakt die tot op de dag van vandaag nog in So What hangen.

De tentoonstelling zal een warme douche zijn voor oud bezoekers en medewerkers. Maar ook Gouwenaren die nog nooit een voet over de drempel van So What! hebben gezet kunnen hun hart ophalen aan alles wat So What! in de afgelopen 50 jaar heeft verzameld. De tentoonstelling vertelt op een interactieve en zintuiglijke manier het verhaal van een stichting die na 50 jaar onlosmakelijk met Gouda is verbonden.

De tentoonstelling is te zien tot 17 maart 2013.

  • Een oude foto van de asschuur waar So What! al jaren huist
  • de twee schilderijen die Herman Brood in So What! heeft geschilderd
  • De interactieve installatie in de tentoonstelling

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!