Qassim Alsaedy: goodmorning Baghdad

Qassim's werk gaat over de liefde voor een persoon, een gedachte, een plek of een land. De eeuwige strijd tussen oorlog, haat, lelijkheid en slechtheid en hun tegenpolen vrede, liefde, goedheid en schoonheid.
Qassim is een veelzijdig kunstenaar die naast schilderijen, installaties en werken op papier maakt. In samenwerking met keramiste Brigitte Reuter vervaardigt hij ontroerend mooie en mysterieuze keramische objecten.
Qassim’s werk mag zich verheugen op een internationale schare van bewonderaars, liefhebbers en verzamelaars en werd de laatste jaren in diverse galeries en musea in de wereld getoond.

Qassim in Gouda
Het werk van Qassim drukt precies uit wat Museum Gouda wil zijn: Museum tussen hemel en aarde.
Museum Gouda beschouwt het eigen gebouw, een aaneenschakeling van historische ruimtes middenin de stad, als onderdeel van de collectie. Qassim raakt met zijn werk het gebouw aan, betovert het.
Zijn werk heeft een poëtische kracht.
Qassim Alsaedy laat zich inspireren door de plavuizen vloeren en verweerde muren van het museum.
Hij heeft liefde opgevat voor de plek en maakt daar werk van.
Speciaal voor de grote tafel van het museum heeft hij een papieren werk gemaakt. En samen met keramiste Brigitte Reuter heeft hij tijdloze, gevoelige objecten gemaakt. Mysterieus, alsof ze er altijd al geweest zijn.

• Qassim bij de opening 25 november jl.
  • Foto: Hesam Kakay
  • Opening tentoonstelling 25 november jl.
  • Foto: Hesam Kakay

Zondag 17 september is fijnschilder John Wassenaar aanwezig van 14-16 uur. Harpiste Emilie Bastens speelt daar van… https://t.co/taYFDXIn9e

Museum Gouda doet mee aan de @Popronde Gouda! In de Gasthuiskapel (Oosthaven 9) vinden drie sessies plaats https://t.co/dTeP5HteNB