Rondvaart door Gouda tijdens Goudse Havendagen

Gouda, stad aan het water, telt een binnenmuseum en een buitenmuseum. In Museum Gouda is veel te vinden over de geschiedenis van de stad: de reusachtige stadsmaquette 1562 laat zien hoe de stad aan de IJssel er in de 16e eeuw bij lag. In de Museumhaven liggen oudhollandse schepen die het beeld op het water rond 1900 bepaalden.

Speciaal voor de Havendagen 2013 hebben Museum Gouda en Museumhaven de handen ineengeslagen.

Op zaterdag 29 juni is het mogelijk een rondvaart langs 8 historische plekken te boeken. Varend van Museum Gouda naar de Museumhaven en vice versa, kunt u 400 jaar stads- en watergeschiedenis ervaren.
Er zijn acht markante locaties geselecteerd:
Een bierbrouwerij, een blekerij, de garenspinnerij, een molen, de visbanken en drie waterwerken. Bij elke locatie is een (historisch) verhaal. De route wordt die dag opgeluisterd door diverse muzikale en/of theatrale stukken. De route is ook te bewandelen.

Bij deze route verschijnt een brochure in de € 2 serie, geschreven door historicus Sander Enderink.

De rondvaarten starten om 12.00, 14.00 en 16.00 uur bij beide locaties (Museum Gouda, Oosthaven 9 en Museumhavenbij het museumhavencafe, Schielandse Hoge Zeedijk).
Kosten voor een kaartje zijn 10 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar 5 euro. De kaarten zijn van te voren te reserveren bij rondleidingen@museumgouda.nl of ter plekke op 29 juni bij beide locaties.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!