Fantin-Latour viool-pianorecital

Op zondag 27 oktober organiseert Museum Gouda een viool-pianorecital. Violiste Feyona van Iersel en pianist Martijn Smits spelen werken van Schumann, Brahms en Debussy, componisten die Fantin-Latour inspireerden bij zijn dromerige werken. Het recital begint om 15:30 uur in de Gasthuiskapel (ingang Oosthaven 9) en duurt 1 uur.

Violiste Feyona van Iersel en pianist Martijn Smits spelen werken van componisten uit wiens repertoire Fantin-Latour inspiratie putte of die fysiek in zijn nabijheid waren.

De kosten zijn € 15 per persoon inclusief museumentree. Pashouders krijgen € 7 korting. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa, maar er kunnen ook kaarten gereserveerd worden via rondleidingen@museumgouda.nl.

PROGRAMMA 'Dromen op doek', 27 oktober 2013:

J. Brahms (1833-1897)
Sonate für Klavier und Violine opus 100 in A (1886)
- Allegro amabile
- Andante tranquillo - Vivace - Andante - Vivace di più - Andante
- Allegretto grazioso (quasi Andante)

C. Debussy (1862-1915)
Sonate pour violon et piano in g
- Allegro vivo
- Intermède, Fantasque et léger
- Finale, Très animé

R. Schumann (1770-1827)
Sonate für Klavier und Violine opus 105 in a (1851)
- Mit leidenschaftlichem Ausdruck
- Allegretto
- Lebhaft

Feyona van Iersel werd geboren in 1973 te Goes. Op 7-jarige leeftijd kreeg zij haar eerste vioollessen van haar moeder.
In 1993 begon zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Else Krieg. Vervolgens zette zij haar studie voort aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht bij Lex Korff de Gidts, waar zij in 1999 haar eerste fase diploma behaalde. Daarna studeerde Feyona gedurende twee jaar aan het Conservatorium van Amsterdam bij Istvan Párkányï, bij wie zij in 2001 haar tweede fase afsloot.
Tijdens haar laatste studiejaar vormde zij een klarinetkwintet met andere tweede fase studenten, waarmee zij in 2001 de concertserie ”Het Debuut” won. Zij speelde in alle belangrijke zalen van Nederland waaronder o.a het Concertgebouw te Amsterdam waar zij vervolgens nog verscheidene malen optraden.
Verder speelt Feyona van Iersel op zowel Nationale als Internationale Kamermuziekfestivals.
Ze nam deel aan verscheidene masterclasses bij o.a. Franco Gulli, Charles André Linale, Thomas Brandis en Thomas Zehetmair. Feyona remplaceert regelmatig bij gerenommeerde orkesten in Nederland, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamer Orkest, Radio Filharmonisch Orkest en Radio Kamer Filharmonie.


Martijn Smits studeerde piano bij Arthur Hartong aan het conservatorium van Arnhem en bij Willem Brons aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam, waar hij zijn uitvoerend musicus examen behaalde. Bij onder andere Eugen Indjic, Detlef Kraus, Elza Kolodin en György Sebök volgde hij masterclasses. Bij Alexandre Hrisanide studeerde hij hedendaagse muziek. Tegelijkertijd met zijn pianostudie studeerde Martijn geneeskunde in Nijmegen en Amsterdam.
Martijn is actief als concertpianist in binnen- en buitenland en speelde met diverse orkesten. Naast het solospel legt hij zich toe op de kamermuziek en begeleiding en geeft speciale educatieve concerten.
Het repertoire van Martijn is breed georiënteerd. Zo speelde hij onlangs het tweede pianoconcert van Chopin met het Valentin Berlinsky Kwartet in Zwitserland op een Erard vleugel uit de tijd van Chopin. Tegelijkertijd werkte hij samen met hedendaagse componisten als Mayke Nas, Theo Loevendie en Sylvia Maessen. Met zeven pianisten van het Scarbo Pianistencollectief en het ‘Constanze orkest’ speelde hij in 2012 de twee pianoconcerten van Brahms.
Als componist en pianist is Martijn actief voor diverse muziektheaterproducties. Met zijn eigen muziektheatergezelschap ‘De Ketering’ speelt hij het multimediale muziektheaterstuk ‘Romeo of Julia’, waar hij de gelijknamige cyclus van Prokofiev integraal uitvoert.
Naast zijn bestaan als pianist werkt Martijn als huisarts in Amsterdam.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

RT @gouda_nieuws: Henk Helmantel – Geloof, Harmonie en stilte Henk Helmantel viert zijn 50-jarig kunstenaarschap in 2018 in #Gouda, #Gorsse

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!