Concert Léman ensemble

MOEDERDAGCONCERT LÉMAN ENSEMBLE

Op zondag 11 mei speelt het Léman Ensemble het laatste van de acht kamermuziekconcerten in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Het wordt een verrassingsconcert, en de namen van de componisten en composities worden nog even ‘achter de hand’ gehouden. Het belooft echter weer een mooi en gevarieerd programma te worden. Eén ding is zeker: alle leden van het Léman Ensemble doen aan dit programma mee! Het concert begint om 15.30 uur. Een origineel cadeau voor MOEDERDAG.


Vanaf 15 oktober 2013 heeft het ensemble maandelijks een concert verzorgd in de Gasthuiskapel, in samenwerking met Museum Gouda.
De voortreffelijke akoestiek in de kapel liet de muziek van Mozart, Beethoven, Brahms, Shostakovitsj, maar ook van bijvoorbeeld Martinu en Hersch prachtig uitkomen, in alle samenstellingen die het ensemble maar kon hebben (strijktrio, pianotrio, pianokwartet, duo’s). Gastmusici vulden de leden van het ensemble een aantal malen aan, zodat bijvoorbeeld ook een vocale uitvoering van ‘Winterreise’ mogelijk werd.

Het ensemble Léman bestaat uit Hartini van Rijssel (viool), Marijn Zuurmond (altviool), Mariëlle Rijkaart (cello), Sandra Desabandu (cello) en Mark Lippe (piano).


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!