Museumhavendagen tijdens Gouda Waterstad

Op de Museumhavendagen tijdens het Gouda Waterstad festival op 21 en 22 juni 2014 organiseren Museum Gouda en de Museumhaven samen een bijzondere activiteit. Het thema van de Museumhavendagen is ‘Schippers aan de Reis’. Museum Gouda en de Museumhaven geven daar een bijzondere invulling aan, onder de titel ‘Kabels en Godsogen’.

De schippers en kapiteins van vroeger droegen op hun werk afstemde kleding, waaronder veel schipperstruien. Door het reizen zagen schippers- en kapiteinsvrouwen veel mode die afweek van de dracht van thuis. De manier waarop ze die verwerkten in de schipperskledij die ze voor hun mannen en zoons maakten, heeft veel traditionele streekdrachten beïnvloed.

Museum Gouda richt een kleine expositie in van traditionele schipperstruien, en vraagt daarvoor hulp:
Brei een traditionele schipperstrui, die op 21 en 22 juni in het museum tentoon wordt gesteld.

Voor wol kan eventueel worden gezorgd. Meer informatie hierover krijgt u door een mailtje te sturen aan rondleidingen@museumgouda.nl of te bellen naar Karien van Hooff, 0182 331003.

Tijdens de Museumhavendagen worden Museum Gouda en de Museumhaven met elkaar verbonden door een reuzenlint van gekleurde lijntjes, dat van twee kanten naar elkaar toe wordt gepunnikt. Werk mee aan dit lint en kom naar Museum Gouda of naar het Museumhavencafé bij de Mallegatsluis en punnik mee!


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!