Museumhavendagen tijdens Gouda Waterstad

Op de Museumhavendagen tijdens het Gouda Waterstad festival op 21 en 22 juni 2014 organiseren Museum Gouda en de Museumhaven samen een bijzondere activiteit. Het thema van de Museumhavendagen is ‘Schippers aan de Reis’. Museum Gouda en de Museumhaven geven daar een bijzondere invulling aan, onder de titel ‘Kabels en Godsogen’.

De schippers en kapiteins van vroeger droegen op hun werk afstemde kleding, waaronder veel schipperstruien. Door het reizen zagen schippers- en kapiteinsvrouwen veel mode die afweek van de dracht van thuis. De manier waarop ze die verwerkten in de schipperskledij die ze voor hun mannen en zoons maakten, heeft veel traditionele streekdrachten beïnvloed.

Museum Gouda richt een kleine expositie in van traditionele schipperstruien, en vraagt daarvoor hulp:
Brei een traditionele schipperstrui, die op 21 en 22 juni in het museum tentoon wordt gesteld.

Voor wol kan eventueel worden gezorgd. Meer informatie hierover krijgt u door een mailtje te sturen aan rondleidingen@museumgouda.nl of te bellen naar Karien van Hooff, 0182 331003.

Tijdens de Museumhavendagen worden Museum Gouda en de Museumhaven met elkaar verbonden door een reuzenlint van gekleurde lijntjes, dat van twee kanten naar elkaar toe wordt gepunnikt. Werk mee aan dit lint en kom naar Museum Gouda of naar het Museumhavencafé bij de Mallegatsluis en punnik mee!

Zondag 17 september is fijnschilder John Wassenaar aanwezig van 14-16 uur. Harpiste Emilie Bastens speelt daar van… https://t.co/taYFDXIn9e

Museum Gouda doet mee aan de @Popronde Gouda! In de Gasthuiskapel (Oosthaven 9) vinden drie sessies plaats https://t.co/dTeP5HteNB