Rembrandtweekend: wie wordt de Goudse Rembrandt?

Op 15 juli is het 408 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn is geboren. Om zijn geboortedag te vieren, organiseert Museum Gouda een Rembrandtweekend op 12 en 13 juli 2014 tijdens de tentoonstelling Rembrandt in Zwart-Wit.

Op diverse plekken in het centrum (o.a. Tiendeweg, Kleiwegstraat, Nieuwe Haven, Doelenstraat, Turfmarkt, Oosthaven) staan op 12 juli tussen 12.00 en 16.00 uur schildersezels met materialen klaar voor het maken van ‘een echte Rembrandt’. De beste tekening wordt door directeur van Museum Gouda, Gerard de Kleijn, uitgezocht en beloond: het mag een week lang in Museum Gouda staan!

Daarnaast staat Gouda in het teken van Rembrandt, in de restaurants Scheeps, Brunel en Kamphuisen kan men bijvoorbeeld voor een voordelig Rembrandt menu kiezen, bij het Museumcafé serveert men Rembrandt gebak. En het is zelfs mogelijk de echte Rembrandt tegen het lijf te lopen!

In het museum zelf ontvangt u – als u zwart-wit gekleed de tentoonstelling bezoekt – een kleine attentie en zijn er diverse activiteiten:

- Verhaal op zaterdag: za 12 juli om 15.00u

- Nucleus speelt muziek uit de tijd van Rembrandt: zo 13 juli om 15.30u

Voor de activiteiten in Museum Gouda betaalt u slechts de kosten van de museumentree, de activiteiten zijn gratis.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @okkibox: Grote overzichtstentoonstelling #HenkHelmantel van 24 februari t/m 17 juni 2018 in #MuseumGouda Er komt werk te hangen uit de…

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!