Orkest Barock Sommer

Het orkest Barock Sommer bestaat uit enthousiaste musici die proberen om de verworvenheden van de authentieke uitvoeringspraktijk tot leven te brengen. Het orkest staat onder leiding van de Australische dirigent en barok-altist Simon Murphy. Hij staat met beide benen in de authentieke uitvoeringspraktijk, en zijn flair, verbeeldingskracht en deskundigheid zijn bijzonder enthousiasmerend.

In het winterprogramma hoort u sprookjes zoals deze door componisten aan het einde van de 18e eeuw op muziek zijn gezet. Er worden aria's ten gehore gebracht uit onder andere 'Rotkäppchen' van Von Dittersdorf, 'Hänschen und Gretchen' van Reichardt en twee aria's van Mozart, een uit Die Zauberflöte 'Ach ich fuhl's' en een uit Il Rè Pastore. Soliste is de sopraan Gudrun Sidonie Otto. Ook staan enkele instrumentale werken op het programma, waaronder symfonie nr 85 van Haydn, bijgenaamd 'La Reine'.

Het concert begint om 15.00 uur in de Gasthuiskapel (Oosthaven 9) en is gratis te bezoeken als u een geldig museumticket heeft.
Het concert duurt ongeveer 5 kwartier.

  • Simon Murphy. Foto: Fernando van Teijlingen

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!