Le Salon 2015

De driejaarlijkse SALON is weer losgebarsten in Museum Gouda. Dit jaar in Franse sferen, dus met een knipoog: le salon.
Op basis van nominatie en documentatie heeft een vierkoppige jury vele kunstenaars in Gouda en omgeving bezocht. De jury bestaat dit jaar uit:
Trude Linde en Sjakolien ten Tije, beiden namens de Firma Van Drie; Hans Vogels en Gerard de Kleijn, namens Museum Gouda.

De atelierbezoeken hebben tot een selectie van 50 kunstenaars geleid.
Doorslaggevend bij de selectie was:
* is het werk van hoge kwaliteit ?
* is er sprake van passie en bevlogenheid ?
* is het werk van recente datum ?
* werkt de kunstenaar in de regio ?

Alle kunstenaars zullen met een of twee werken vertegenwoordigd zijn. En ze leveren ook werk voor “Kunst voor kids”, kunstwerken die voor 25 euro uitsluitend door kinderen te koop zijn.

Ook is er elke zondag een gratis activiteit, georganiseerd door 1 van de kunstenaars. Zie hiervoor onze agenda op museumgouda.nl (link onderaan deze pagina).

Le SALON opent op 31 mei voor kunstenaars en kan vanaf 2 juni door het publiek bezocht worden.

Als voorproefje is er vanaf begin februari al een werk van Fereshteh Salehi te zien in de Gasthuiskapel.

Op zaterdag 5 september 2015 vanaf 15.00 uur is de bekendmaking van de publieksprijs: Welk werk werd door het publiek meest gewaardeerd? Dit werk zal door Museum Gouda worden aangekocht en aan de collectie worden toegevoegd. Bij de afsluiting speelt de Goudse band The Tambles! Zondag 6 september is de laatste dag van de tentoonstelling.

Uiterste inzenddatum 7 januari 2018! https://t.co/P1uY4zbkOD

Vanaf 17 februari 2018 in Museum Gouda: Pieter Pourbus. Meester-schilder. https://t.co/uhRWlJA2Xk