Inschrijfrondleiding 'Toekomst van het boek'

Op dinsdag 12 mei geeft gastconservator Petra Luijkx een inschrijfrondleiding bij de tentoonstelling Uitgelezen in Museum Gouda. Deze rondleiding is voor iedereen toegankelijk.

Uitgelezen gaat over boekdrukkunst, het boek en het plezier van het lezen. De tentoonstelling start bij de betekenis van boekdrukker Gerard Leeu uit Gouda in de 15e eeuw. Vervolgens stapt de bezoeker naar de 16e en 17e eeuw, toen de librijemeesters bepaalden wat wel en wat niet werd toegelaten tot de canon. Daarna komen de lezers en vooral lezeressen uit de 19e eeuw aan bod: een selectie van de allermooiste schilderijen uit het openbaar kunstbezit.
De tentoonstelling eindigt met de vraag naar de toekomst van het boek. Innovatieve boekontwerpen uit de 21ste eeuw verdedigen de stelling dat de toekomst van het boek ligt in het fraai vorm gegeven boek.

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Museum Meermanno | Huis van het boek, Streekarchief Midden Holland, Bibliotheek Gouda en de Stichting Best Verzorgde Boeken. Vier gastcuratoren, waaronder Petra Luijkx, collectiebeheerder bij Museum Meermanno in Den Haag, verzorgden de inrichting.

De rondleiding start in de foyer Achter de kerk en duurt van 14.00 tot 15.00 uur. De rondleiding kost € 3,- (excl. € 8,- museumentree of gratis met Museumkaart). Aanmelden kan via rondleidingen@museumgouda.nl.

  • Toekomst van het boek

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!