Le Salon - Presentatie Matthé van Oostrom

Diverse deelnemers aan Le Salon 2015 geven acte de presence op de zondagmiddagen tijdens de tentoonstelling. Van 7 juni t/m 30 augustus is er elke zondagmiddag om 15.30 uur iets te doen: dóór de kunstenaars vóór onze bezoekers. Alle activiteiten zijn gratis voor onze bezoekers.

Het werk van Matthé van Oostrom is divers. Hij maakt schilderijen, tekeningen en objecten. Verschillende objecten hebben een tijdelijke plaats gehad in het water van de Turfmarkt in Gouda.
Bij zijn presentatie gaat hij in op enkele ontwikkelingen in zijn werk sinds de jaren tachtig. Een lange periode waarin door omstandigheden de kunst niet altijd even intensief beoefend kon worden. Een belangrijke stimulans was het hebben van een eigen atelier met expositieruimte in de Lange Dwarsstraat. Sinds 15 jaar werkt hij hier en worden er regelmatig exposities gehouden. In de lezing gaat hij in op de verschillende kanten van zijn werk. Welke veranderingen zie je daar in, wat en wie inspireerde hem. “ Maatschappelijke ontwikkelingen” en “ruimte en gebouwen” zijn belangrijke elementen in zijn werk , waarbij hij de werkelijkheid “verbuigt” zodat het werk vaak een surrealistische uitstraling krijgt. De ontwikkeling van nieuwe ideeën is een belangrijke stimulans bij de realisatie van projecten.

  • Matthé van Oostrom

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!