Het beste van de SBB

Na een driejarige (basis)opleiding aan de SBB (Stichting Bevordering Beroepsopleidingen Gouda), die met een examen wordt afgesloten, hebben de keramisten de mogelijkheid extra leerjaren te volgen. Handvormen, draaien en zelfs een meesterklas geven de aankomend keramist de mogelijkheid zich verder te specialiseren in bepaalde aspecten van de keramiek. Elk extra (leer)jaar wordt afgesloten met een presentatie in het gebouw van de SBB Gouda aan de Winterdijk.

Hoewel deze presentatie voor geïnteresseerd publiek vrij toegankelijk is, leek het de SBB en Museum Gouda een goed idee om het werk van de extra leergangen ook tijdens de zomermaanden in het museum te laten zien. Het museumpubliek kan dan gedurende langere tijd bekijken welke kwaliteit er aan de SBB wordt gerealiseerd, de enige professionele opleiding tot keramist in Nederland.


In deze presentatie van het cursusjaar 2014/2015 komt de diversiteit van de deelnemende keramisten mooi tot uitdrukking. Dit is precies de bedoeling van de extra leerjaren: ‘meer vakmanschap ontwikkelen, om te kunnen groeien naar een eigen stijl en vormentaal’.

In principe zijn alle geëxposeerde stukken te koop. U kunt hiervoor zelf rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende keramist of via de SBB Keramiekopleiding (info@sbbgouda.nl).

De tentoonstelling is te zien van 27 mei t/m 6 september 2015


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!