Openbaar interview Marjolijn van den Assem met dagblad Trouw

Tot en met 10 januari 2016 is er een tentoonstelling van Marjolijn van den Assem in Museum Gouda: ... as a stream grows older... Museum Gouda volgt deze kunstenaar al meer dan 40 jaar. De tentoonstelling laat zien hoezeer het tekenen, veelal op groot formaat en vaak uitgevoerd in potlood, grafietstift, acrylverf, pastelkrijt en oost-indische inkt in de loop van de tijd de overhand heeft gekregen. Gebleven is echter Nietzsche als voornaamste inspiratiebron, gebleven is ook de overweldigende intensiteit en expressiviteit, die, terugkijkend, eigenlijk al in de eerste werken in de collectie van Museum Gouda herkenbaar is.

Zondag 15 november vindt er het openbare gesprek plaats tussen Marjolijn van den Assem en Peter Henk Steenhuis, journalist van Trouw.
Het gesprek begint om 15.00 uur in Het Ruim van Museum Gouda. Iedereen is welkom. Kosten: alleen entree Museum Gouda. Voor alle bezoekers aan dit interview geven wij gratis een exemplaar weg van de publicatie die verscheen bij de tentoonstelling.

Peter Henk Steenhuis is o.a. de schrijver (samen met de inmiddels overleden René Gudde) van het boek “door het beeld – door het woord”, uitgegeven door de Internationale School voor Wijsbegeerte, waarin interviews met 21 hedendaagse kunstenaars zijn opgenomen.
Eerder vond een openbaar gesprek plaats van Peter Henk Steenhuis
met Marjolijn van den Assem in De Ketelfactory in Schiedam.
Peter Henk Steenhuis (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, specialisatie Moderne letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1994 is hij redacteur kunst en filosofie bij Dagblad Trouw.

  • Marjolijn van den Assem aan het werk

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

RT @gouda_nieuws: Henk Helmantel – Geloof, Harmonie en stilte Henk Helmantel viert zijn 50-jarig kunstenaarschap in 2018 in #Gouda, #Gorsse

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!