Lezing Ahmed Aboutaleb over Erasmus en de Islam

UITVERKOCHT
In zeven lezingen worden onderwerpen uitgediept die ook in de tentoonstelling aan de orde worden gesteld. Alle lezingen krijgen een uitspraak van Erasmus mee als trigger. De zeven onderwerpen zijn:

Vriendschap
Vrije woord
Erasmus en Europa
Moed
Verdraagzaamheid
Erasmus en het Nieuwe Testament
Erasmus en de Islam

Op 26 mei is de lezing van Ahmed Aboutaleb over ERASMUS EN DE ISLAM (”Ik zal mijn vrijheid met hand en tand verdedigen, maar zal die zo gebruiken dat ik de samenleving tot nut ben zoveel ik kan").

Ahmed Aboutaleb is burgemeester van Rotterdam. Een bekende uitspraak van hem is:”Wij missen goedgebekte imams die Erasmus in zich dragen.” De vraag is of het gedachtengoed van Erasmus, zijn onderzoekende en ondogmatische geest, zijn pleidooi voor verdraagzaamheid en vredelievendheid, ook voor de Islam betekenis kan hebben. Erasmus: “Ik zal mijn vrijheid met hand en tand verdedigen, maar zal die zo gebruiken, dat ik de samenleving tot nut ben zoveel ik kan.”

De lezing van Ahmed Aboutaleb is op 26 mei om 20.00 uur in het Ruim van Museum Gouda, via ingang Achter de Kerk 14.

Exclusief voor de bezoekers aan de lezing: het is mogelijk om voorafgaand aan de lezing de tentoonstelling "Ik wijk voor niemand" te bezoeken (vanaf 19.00 uur).


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @marcccti: De stillevens van Henk Helmantel in @museumgouda fungeren als zwarte gaten. Alle rumoer verdwijnt daarin. Wat blijft is de st…

RT @KateKatevents: Visited two wonderful exhibitions at @MuseumGouda . One on Pieter Pourbus and the other one with works by contemporary…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!