Lezing Desanne van Brederode over het vrije woord

UITVERKOCHT

In zeven lezingen worden onderwerpen uitgediept die ook in de tentoonstelling aan de orde worden gesteld. Alle lezingen krijgen een uitspraak van Erasmus mee als trigger. De zeven onderwerpen zijn:

Vriendschap
Vrije woord
Erasmus en Europa
Moed
Verdraagzaamheid
Erasmus en het Nieuwe Testament
Erasmus en de Islam

Op 18 februari is de lezing van Desanne van Brederode over het VRIJE WOORD ("In een vrije staat moeten ook de tongen vrij zijn").

Van Brederode is filosofe en schrijfster en lid van het bestuur van de stichting Praemium Erasmianum. Een van haar publicaties: “De ziel onder de arm”. Zij spreekt over het Vrije woord, door Erasmus hartstochtelijk verdedigd. Zijn er grenzen aan het belang van het vrije woord? Erasmus: “In een vrije staat moeten ook de tongen vrij zijn”.

De lezing van Desanne van Brederode is op 18 februari om 20.00 uur in het Ruim van Museum Gouda, via ingang Achter de Kerk 14.
Exclusief voor de bezoekers aan de lezing: het is mogelijk om voorafgaand aan de lezing de tentoonstelling "Ik wijk voor niemand" te bezoeken (vanaf 19.00 uur).

De kosten voor één lezing zijn 20 euro. U kunt tot 5 februari 2016 kaarten reserveren via aanmelden@museumgouda.nl. Na aanmelding krijgt u een bevestiging met informatie over de betaling. Na 5 februari kunt u alleen op de avond zelf kaarten kopen bij de kassa Achter de Kerk. Kijk op de website of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

(foto: Levien Willemse)

Uiterste inzenddatum 7 januari 2018! https://t.co/P1uY4zbkOD

Vanaf 17 februari 2018 in Museum Gouda: Pieter Pourbus. Meester-schilder. https://t.co/uhRWlJA2Xk