Lezing Edwin Rabbie over Erasmus en het Nieuwe Testament

UITVERKOCHT

In zeven lezingen worden onderwerpen uitgediept die ook in de tentoonstelling aan de orde worden gesteld. Alle lezingen krijgen een uitspraak van Erasmus mee als trigger. De zeven onderwerpen zijn:

Vriendschap
Vrije woord
Erasmus en Europa
Moed
Verdraagzaamheid
Erasmus en het Nieuwe Testament
Erasmus en de Islam

Op 12 mei is de lezing van Prof. dr. Edwin Rabbie over ERASMUS EN HET NIEUWE TESTAMENT (”Ik ben niet de rechter van andermans geweten, noch de baas over andermans geloof").

Edwin Rabbie is bijzonder hoogleraar Cultuurgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit vanwege de Erasmusstichting Rotterdam. Hij is bezig met een uitgave van een gedeelte van Erasmus’ Paraphrasen op het Nieuwe Testament. In 2016 is het 500 jaar geleden dat Erasmus zijn uitgave van het Nieuwe Testament publiceerde, zijn levenswerk. Bronnenonderzoek en tekstanalyse waren voor Erasmus essentieel. Voor velen was deze wetenschappelijke benadering echter een aanval op heilige teksten en het pauselijk gezag. Erasmus: ‘Ik ben niet de rechter van andermans geweten, noch de baas over andermans geloof’.

De lezing van Edwin Rabbie is op 12 mei om 20.00 uur in het Ruim van Museum Gouda, via ingang Achter de Kerk 14.
Exclusief voor de bezoekers aan de lezing: het is mogelijk om voorafgaand aan de lezing de tentoonstelling "Ik wijk voor niemand" te bezoeken (vanaf 19.00 uur).


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @marcccti: De stillevens van Henk Helmantel in @museumgouda fungeren als zwarte gaten. Alle rumoer verdwijnt daarin. Wat blijft is de st…

RT @KateKatevents: Visited two wonderful exhibitions at @MuseumGouda . One on Pieter Pourbus and the other one with works by contemporary…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!