Lezing James Kennedy over verdraagzaamheid

UITVERKOCHT

In zeven lezingen worden onderwerpen uitgediept die ook in de tentoonstelling aan de orde worden gesteld. Alle lezingen krijgen een uitspraak van Erasmus mee als trigger. De zeven onderwerpen zijn:

Vriendschap
Vrije woord
Erasmus en Europa
Moed
Verdraagzaamheid
Erasmus en het Nieuwe Testament
Erasmus en de Islam

Op 17 maart is de lezing van Prof. dr. James Kennedy over VERDAAGZAAMHEID (”Als wij, de Katholieken, ooit in de minderheid zullen zijn, dan willen we toch ook getolereerd worden?").

Prof.dr.James Kennedy, Amerikaans historicus, is dean van de University College Utrecht. Een van zijn publicaties: Bezielende verbanden. Mede onder invloed van Erasmus is verdraagzaamheid eeuwen lang een kenmerk geweest van onze samenleving. Met het wegvallen van de verzuiling, is onze georganiseerde verdraagzaamheid onder druk komen te staan. Groeit de intolerantie in Nederland?

Erasmus: “Als wij, de Katholieken, ooit in de minderheid zullen zijn, dan willen we toch ook getolereerd worden?”

De lezing van James Kennedy is op 17 maart om 20.00 uur in het Ruim van Museum Gouda, via ingang Achter de Kerk 14.
Exclusief voor de bezoekers aan de lezing: het is mogelijk om voorafgaand aan de lezing de tentoonstelling "Ik wijk voor niemand" te bezoeken (vanaf 19.00 uur).

De kosten voor één lezing zijn 20 euro. U kunt tot 5 februari 2016 kaarten reserveren via aanmelden@museumgouda.nl. Na aanmelding krijgt u een bevestiging met informatie over de betaling. Na 5 februari kunt u alleen op de avond zelf kaarten kopen bij de kassa Achter de Kerk. Kijk op de website of er nog plaatsen beschikbaar zijn.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!