Goudse koren treden op: DeeLite

Tijdens het Erasmusjaar zingen 4 Goudse koren in de Gasthuiskapel van Museum Gouda, rondom het glasatelier van Marc Mulders.

De volgende koren treden gratis op (alleen entreekosten Museum Gouda, inclusief toeslag tentoonstelling Erasmus ‘Ik wijk voor niemand’)

5 maart De Lofzang
19 maart De gebekte wijffies
2 april Gouda’s Liedertafel
25 juni DeeLite
De concerten beginnen om 15.30 uur in de Gasthuiskapel (ingang Oosthaven 9).

Op 25 juni sluit DeeLite de serie 'Goudse koren treden op' af met het programma: 'Wat is het menselijk leven anders dan een toneelstuk... ?'

In het mini muziektheaterproject 'Een Lof der Zotheid' zingt Vocalgroup DeeLite een lofzang op de diverse menselijke dwaasheden, meestal met een knipoog, soms met een ernstiger ondertoon. Door de oude tekst te koppelen aan 'moderne' popliedjes, wordt een verbinding gemaakt met onze eigen, zotte tijd. Ook heeft de dirigente zich door de Zotheid laten inspireren om speciaal voor dit project nieuwe muziek te schrijven.

Vocalgroup DeeLite is een klein, bruisend Gouds popkoor onder leiding van Noortje Kruijk. Het koor zingt drie- tot vierstemmige, nieuw gearrangeerde (pop)stukken, met steeds als uitgangspunt dat elk lied een verhaal vertelt en dat elke vocalist een rol heeft in dat verhaal. Zo ontstaat geen 'wall of sound', maar heeft elke stem een eigen, unieke rol in het vertellen van het verhaal, fysiek, enthousiast en met expressie. Het repertoire is zeer divers: van Kate Bush tot The Who en van Train tot Pharell Williams.

Meer informatie kunt u vinden op de facebookpagina Vocalgroup DeeLite, of via e-mail: tralala@zijvanzang.nl.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!