Waarom gaat het goed in je leven?

Vanaf 25 oktober 2016 is er een multimediale tentoonstelling
van gastcurator, filmer, fotograaf en beeldend kunstenaar
Jaap van den Berg, in Museum Gouda. Van den Berg werkte ruim drie jaar aan het project “Waarom gaat het goed in je leven?” Hij laat met dit project zien hoe 140 ‘gewone’ Goudse inwoners tegen hun leven aankijken door middel van het stellen van de vraag “Waarom gaat het goed in je leven?”

De Gouwenaars die de vraag beantwoordden, lieten zich door Van den Berg fotograferen en filmen. Dat leverde ontroerende en leuke
antwoorden, verhalen en foto’s op.

De verhalen met portretfoto’s, film- en audiofragmenten zijn in een vijftal zalen van het museum te zien, tot en met 5 februari 2017.

Met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Elke donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur is Jaap van den Berg aanwezig in de tentoonstelling. U bent van harte welkom, voor vragen, opmerkingen en meer.

Elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur treft u de bekende Goudse kunstenaar Suzan Schuttelaar aan in Museum Gouda.
Op verzoek van kunstenaar Jaap van den Berg maakt zij een reuzegroot hedendaags schuttersportret van bezoekers aan de tentoonstelling Waarom gaat het goed in je leven?
Het nieuw te maken portret hangt tussen de statige schuttersportretten in het Ruim, uit de zeventiende eeuw.

Zie onderaan deze pagina's links naar filmpjes.

  • Jaap van den Berg

Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @marcccti: De stillevens van Henk Helmantel in @museumgouda fungeren als zwarte gaten. Alle rumoer verdwijnt daarin. Wat blijft is de st…

RT @KateKatevents: Visited two wonderful exhibitions at @MuseumGouda . One on Pieter Pourbus and the other one with works by contemporary…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!