Goudse Keramisten draaien door: nieuw talent!

Werk van de opleiding keramische technieken SBB Gouda (2015/2016)

Na een driejarige ambachtelijke opleiding bij SBB Gouda, hebben keramisten de mogelijkheid zich verder te specialiseren door extra leerjaren Handvormen en Draaien te volgen. Elk extra (leer)jaar wordt afgesloten met een presentatie in het gebouw van de SBB Gouda aan de Winterdijk.

De conservator van Museum Gouda maakt een selectie uit het gepresenteerde werk. Deze selectie is tijdens de zomermaanden in Museum Gouda te zien. Het museumpubliek kan dan gedurende langere tijd bekijken welke kwaliteit er bij SBB Gouda wordt gerealiseerd, de enige professionele opleiding tot keramist in Nederland. De cursisten komen letterlijk uit het hele land om zich dit ambacht hier eigen te maken en zich daarna als keramist verder te ontwikkelen.

In deze presentatie van het cursusjaar 2015/2016 komt de diversiteit van de deelnemende keramisten mooi tot uitdrukking. Dit is precies de bedoeling van de extra leerjaren: ‘meer vakmanschap ontwikkelen, om te kunnen groeien naar een eigen stijl en vormentaal’.

In principe zijn alle geëxposeerde stukken te koop. U kunt hiervoor zelf rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende keramist of via de SBB Keramiekopleiding (info@sbbgouda.nl).

  • Werk van Esther ter Hoeven

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @okkibox: Grote overzichtstentoonstelling #HenkHelmantel van 24 februari t/m 17 juni 2018 in #MuseumGouda Er komt werk te hangen uit de…

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!