Paul Daelmans

Paul Daelmans, beeldend kunstenaar:

“De expositie staat in het teken van mijn werkzaamheden als beeldend kunstenaar in de periode begin jaren 80 tot aan het heden.

Ik transformeerde mijn landschappelijke omgeving met houtskool op papier tot paradijsjes, op een impressionistische manier. Nadien ben ik in deze tekenstijl steeds meer abstract gaan werken. Die abstractie heeft een fijne structuur, vaak in de vorm van lijnen, grillig met stip-achtige vlekken, die harmoniëren tot een organisch geheel.

Het werk werd steeds verfijnder, waardoor ik steeds meer de behoefte kreeg me te uitten in miniaturen. Deze bestonden uit heel fijn uitgewerkte pentekeningen met dezelfde onderwerpen als in de voorafgaande periode.

Eind jaren 90 kreeg mijn werk een meer verhalend karakter. Ik hield me niet meer alleen aan vegetatieve onderwerpen, maar er ontstonden ook figuren zoals mensen, vogels en andere wezens. Daarnaast maakte ik ook topografische kaarten en bouwde zelfs houtconstructies op bescheiden schaal.

Ik heb tot op de dag van vandaag steeds de behoefte om daarmee een voor mij ideale wereld uit te beelden”.

  • Paul Daelmans - zonder titel, 1983
  • portret van Paul Daelmans door kunstenaar Suzan Schuttelaar

Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @marcccti: De stillevens van Henk Helmantel in @museumgouda fungeren als zwarte gaten. Alle rumoer verdwijnt daarin. Wat blijft is de st…

RT @KateKatevents: Visited two wonderful exhibitions at @MuseumGouda . One on Pieter Pourbus and the other one with works by contemporary…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!