Erasmus Kamerkoor – Wind Mee!

Tijdens het Erasmusjaar zingt een aantal koren in de Gasthuiskapel van Museum Gouda, rondom het glasatelier van Marc Mulders. Bij de tentoonstelling Erasmus ‘Ik wijk voor niemand’ mag het Erasmus Kamerkoor natuurlijk niet ontbreken. Als afsluiting van de tentoonstelling neemt het Erasmus Kamerkoor de bezoeker op 26 juni weer mee uit de tijd van Lof der Zotheid naar het heden met het programma Wind Mee! Het concert begint om 15.30 uur.

Componist John Taverner (1490-1545) was een tijdgenoot van Erasmus. In zijn Western Wind Mass neemt hij een volksmelodie (Westron Wynde) als basis voor een religieus muziekstuk. Het Erasmus Kamerkoor laat deze westenwind klinken door een a-capella-programma van hedendaagse muziek van Arvo Pärt, Lajos Bárdos en Jacob ter Veldhuis. Deze laatste gebruikt klassieke muzikale thema’s en teksten van Dante’s Goddelijke Komedie om te komen tot een uniek modern koorwerk.

Het Erasmus Kamerkoor richt zich met twee projecten per jaar op uitdagende hedendaagse muziek, maar zoekt binnen hetzelfde thema vaak de verbinding met oudere muziek. In de projecten wordt vaak samengewerkt met andere kunstvormen zoals dans of beeldende kunst. Het koor staat sinds 2011 onder leiding van Koen van der Meer en zoekt voor elk project steeds nieuwe, enthousiaste zangers om samen met de vaste kern een klinkend programma neer te zetten.

Meer informatie over de programma’s en audities kunt u vinden op www.erasmuskamerkoor.nl. Blijf op de hoogte door ons te volgen op Facebook of Twitter (@ErasmusKK).


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!