De favorieten van museumdirecteur Gerard de Kleijn

Op dinsdag 18 oktober geeft Gerard de Kleijn een rondleiding langs zijn favoriete kunstvoorwerpen uit de collectie van Museum Gouda.


De directeur start zijn rondleiding in zaal 14 op de bovenverdieping. Daar is zijn tentoonstelling Subjectief: 13 favoriete kunstwerken uit de collectie Nederland. Aanleiding voor deze tentoonstelling is het aangekondigde vertrek van De Kleijn in februari 2017.

De afgelopen jaren heeft De Kleijn regelmatig over zijn favoriete kunstwerken uit de collectie van Gouda verteld. Nu gaat hij nog eenmaal langs zijn lievelingen van Museum Gouda en vertelt waarom hij juist voor deze 26 kunstwerken valt. En dat zijn lang niet altijd de zogenaamde topstukken!


De rondleiding start om 11:30 uur. Deelname kost € 3,- (excl. € 9,- museumentree of gratis entree met Museumkaart). Aanmelden kan via rondleidingen@museumgouda.nl. Op de dag zelf kunt u het beste naar de museumkassa bellen.

  • Carla Rodenberg - bruidje
  • Tom Claassen - ezel

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @marcccti: De stillevens van Henk Helmantel in @museumgouda fungeren als zwarte gaten. Alle rumoer verdwijnt daarin. Wat blijft is de st…

RT @KateKatevents: Visited two wonderful exhibitions at @MuseumGouda . One on Pieter Pourbus and the other one with works by contemporary…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!