Gratis flitsrondleiding symbolen tijdens OMD

Op zaterdag 10 en zondag 11 september kunnen geïnteresseerden in Museum Gouda gratis flitsrondleidingen volgen over het thema ‘Symbolen.’ In dit weekend vindt – landelijk – Open Monumenten Dag plaats.

In de Gasthuiskapel van Museum Gouda hangen prachtige altaarstukken uit de zestiende- en zeventiende-eeuw. Deze stukken zijn uniek in Nederland, aangezien veel religieuze kunst bij de Beeldenstorm verloren is gegaan.

Aansluitend bij het thema ‘Iconen en symbolen’ van de landelijke Open Monumenten Dag, wordt er tijdens de rondleiding nader ingegaan op diverse geschilderde symbolen. Bepaalde voorwerpen (zoals een boek, of een sleutel) kunnen een symbolische betekenis hebben, maar ook kleuren en gebaren kunnen naar iets ‘hogers’ verwijzen.

De rondleidingen starten in de Gasthuiskapel. Zowel zaterdag als zondag om 13.30 uur en 14.30 uur. De rondleidingen duren ongeveer een half uur. U hoeft zich hiervoor niet in te schrijven. De rondleiding is gratis (exclusief museumentree).

Let op: in Gouda is alleen op zaterdag Open Monumenten Dag!


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!