Pianoconcert Ruben Plazier en Eline de Gast

De talentvolle pianisten Ruben Plazier en Eline de Gast zullen op zondagmiddag 13 november een pianoconcert geven met prachtige muziek van diverse componisten. Centraal in het programma staat de vierhandige muziek van Johannes Brahms. Ruben en Eline zullen namelijk in maart 2017 concerteren in de Grote Zaal van het Concertgebouw waarbij zij de Liebeslieder Waltzes van deze componist zullen spelen met het beroemde Lets Radiokoor, wat wordt gezien als het allerbeste kamerkoor van de wereld! U kunt deze pianisten nu al horen spelen in het Museum Gouda. Naast de vierhandige muziek van Brahms zullen Ruben en Eline ook solowerken laten horen van o.a. Liszt, Schumann en Beethoven. Toegang tot het concert is gratis (alleen museumentree, vrijwillige bedrage voor muzikanten gewenst.) Het concert begint om 15.30 uur.

Ruben Plazier studeert piano aan het conservatorium van Rotterdam bij pianist Stéphane De May. Ruben begon op 6-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen in Dordrecht bij Mateja Tops. Al snel kreeg hij een tweede pianoleraar, zodat hij naast klassiek piano zich ook kon scholen in jazz piano. Op 13-jarige leeftijd al werd hij toegelaten tot de talentenklas in Dordrecht. Hier kreeg hij zijn eerste kamermuzieklessen van Casper van Nugteren en Arjan Kik.
In 2013 ontving hij verschillende lessen van de Wereldberoemde pianist, Wibi Soerjadi. Tijdens een driedaagse masterclass kwamen technieken als ‘muscle mind’ en ‘floating hand’ aan bod. Later dat jaar werd hem nog een extra les aangeboden ter voorbereiding op een optreden tijdens een van Soerjadi’s beroemde salonconcerten. Hier speelde hij de Revolutionary etude Op. 10 No. 12 van Fréderic Chopin. Datzelfde jaar werd hij op 15-jarige leeftijd aangenomen op het conservatorium van Rotterdam in de klas van de Belgische pianist, Stéphane de May.
In 2015 verkreeg Ruben een eervolle vermelding op het nationale Prinses Christina Concours. Hij speelde Mendelssohn’s Rondo Capriccioso Op. 14 en de bijzonder gewaagde Etude Op. 10 No. 1 van Chopin. De commissaris van de Koning rijkte deze eervolle vermelding aan hem uit.
Later dit jaar maakte Ruben een tournee door Europa met het 1e pianoconcert van Chopin. Hij werd begeleid door een dubbel strijkkwartet uit Luik en Sion. Ze gaven concerten in verschillende grote zalen van Europa waaronder de beroemde philarmonie van Liége.
Tijdens de zomer van dit jaar werd hij uitgenodigd voor een masterclass in Grimentz tijdens het Internationale Festival d’Anniviers. Tijdens dit festival werd de Internationale Festival d’Anniviers prijs aan Ruben toegekend voor zijn optreden tijdens dit festival.
In 2016 won Ruben de eerste prijs tijdens de grande finale van het Archipel muziekconcours in de grote zaal van het muziekgebouw in Eindhoven. Tijdens dit concours speelde hij het 1e scherzo van Chopin.
Tijdens zijn carrière gaf hij concerten in verschillende grote zalen van Europa waaronder de grote zaal van de Doelen, de grote zaal van het muziekgebouw in Eindhoven, De philharmonie van Liège en vele anderen. Hij soleerde bij verschillende orkesten en ontving masterclasses van grote musici als: Jean-Bernard Pommier, Ragna Schirmer, Wibi Soerjadi, Jan Dobzerelewski, Martin Vojtìsek, Riko Fukuda en vele anderen. Hij is regelmatig te zien en horen in de media, waaronder op Radio 4.
http://ruben.plazier.nl/

Eline de Gast heeft haar passie voor de piano ontdekt op haar achtste jaar. Tot haar zeventiende heeft ze les gehad aan de Muziekschool ‘Goeree-Overflakkee’ van Piet Westhoeve. Vervolgens heeft ze een jaar de vooropleiding gevolgd aan het conservatorium Codarts te Rotterdam en tegelijkertijd haar VWO diploma behaald.
Momenteel zit Eline in het laatste jaar van haar bachelor Klassiek piano aan Codarts en bereidt ze zich voor op haar eindexamen. Ze studeert bij Stéphane De May en Bart van de Roer. Masterclasses volgde ze bij beroemde musici, waaronder Jan Dobrzelewski, Jean-Bernard Pommier, Kathryn Stott, Maarten van Veen, Martin Vojtisek, William Howard, Riko Fukuda, Ragna Schirmer, Henk Guittart, Pianoduo Scholtes-Janssens en vele anderen.
Eline treedt regelmatig op als solist, kamermusicus en begeleider in de grote concertzalen van Nederland. Zo concerteerde zij meerdere malen in de Jurriaanse Zaal van De Doelen met werken van Fauré, Dvorák en Mendelssohn. Samen met pianiste Ellyne Wieringa, met wie zij ‘Pianoduo Elan’ vormt, trad zij onder andere op in de Zeeuwse Concertzaal en de Grote Zaal van De Doelen met werken voor twee piano’s en orkest o.l.v. internationaal gerenommeerd dirigent Arie van Beek. Naast optreden in grote zalen geeft Eline met veel plezier pianorecitals in intiemere setting waarbij zij graag zelf toelichting geeft bij het te spelen programma.
Met haar veelzijdige repertoire speelt Eline werken van Bach tot Messiaen, met een voorliefde voor muziek uit de Russische romantiek van Rachmaninoff en Scriabin. Ook heeft zij een passie voor zangbegeleiding en speelt zij graag liederen van Schubert en Schumann. Naast uitvoerend musicus is Eline ook op educatief gebied actief en wil zij door middel van het geven van pianolessen en workshops haar liefde voor muziek aan anderen doorgeven. Deze veelzijdige en gepassioneerde pianiste is met haar drukke concertagenda regelmatig te zien en horen in de media, waaronder verschillende live optredens op Radio 4.
http://www.elinedegast.nl/

  • Eline de Gast

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!