Nacht van de verwondering geslaagd!

Museum Gouda ontving in de langste nacht van 27 op 28 oktober zes stadsdichters Meer dan 100 liefhebbers luisterden geboeid.
Elke stadsdichter had zich laten inspireren door een andere ruimte en ander werk in Museum Gouda. Zo ontstonden gedichten over de Madonna van Cornelis Schut, de Spinster van Michael Sweerts en de gevallen Engel van Odilon Redon. Klara Smeets, de stadsdichter van Gouda, was het stralend middelpunt. Joost Zwagerman, voormalig stadsdichter van Alkmaar, roemde de ligging en entree van Museum Gouda tegen de Sint-Janskerk aan, achter een poort, in een prachtige omsloten stadstuin. ”De hermitage in Amsterdam heeft de mooiste entree in Nederland, maar Museum Gouda is een goede tweede”.

• Nacht van de verwondering
  • Klara Smeets, foto: Martin Oudshoorn
  • Joost Zwagerman, foto: Martin Oudshoorn
  • Skinfiltr8r, foto: Martin Oudshoorn