Stadsmaquette onthuld!

De burgemeester van Gouda heeft op 18 december een gigantische stadsmaquette in Museum Gouda onthuld.
Gouda en omliggende gemeenschappen zijn nauwkeurig nagebouwd, zoals het er in 1562 uitgezien moet hebben. Op schaal 1:350.

Honderden inwoners van de binnenstad, winkeliers en bedrijven hebben meebetaald aan de reconstructie: de "aandeelhouders" van de stadsmaquette.
Voor het publiek is de spectaculair gedetailleerde maquette te zien tijdens openingstijden van het museum,dus ook op tweede kerstdag.
De kloosters, de boerderijen, de stadsmuren, de stadspoorten, de hooibergen, de haven, de havenkraan, het kasteel, de zwerfhonden, de schaapskuddes, de molens, de stegen, de kerken, de herbergen, de brouwerijen, alles staat er op!

De stadsmaquette mag gefotografeerd en gefilmd worden. Wie een verrekijker of toneelkijker meeneemt, ziet nog meer.
De maquette staat opgesteld in de Grachtzaal van het museum.

Voor meer achtergrondinformatie is een Magazine in de museumwinkel te koop voor 10 euro, vol wetenswaardigheden over Gouwenaren, panden en de totstandkoming van de maquette. Een leuk presentje!

Met de aanschaf van het Magazine steunt u tevens het onderhoud van de maquette.

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…