Museum Gouda zoekt partner voor 72 schilderijen

Op de bovenverdieping van Museum Gouda is een expositie ingericht met 72 schilderijen van de Haagse en Franse School uit de 19e eeuw.
Kern van de expositie vormt de zogenaamde Arntzeniuscollectie. Arntzenius is de Haagse schilder en verzamelaar, die in 1964 zijn collectie schonk aan Museum Gouda.

Diverse schilderijen waren lang niet te zien, omdat ze gerestaureerd en schoon gemaakt moesten worden. Dat is in 2012 gebeurd. Bovendien heeft een oude bekende van Museum Gouda in 2012 twee schilderijen van Paul Gabriel geschonken die wonderwel goed passen in het gehele ensemble.

Bekende topstukken van Museum Gouda zijn onderdeel van de expositie, zoals het ‘Bosmeertje’ van Caillebotte, ‘de gezusters Arntzenius’ van Willem Tholen en ‘Molen in polderlandschap’ van J.H. Weissenbruch.
Toegevoegd zijn nu pareltjes van onder meer Gabriel Decamps en Ziem.
Het geheel is smaakvol ingericht in de bovenzalen van Museum Gouda: de Galerij.

Nu de Galerij weer helemaal “top” is, zoekt Museum Gouda een partner. Partners van Museum Gouda adopteren een zaal en maken extra activiteiten en promotie mogelijk.
Rabobank Gouwestreek, Ortec, Mozaiek Wonen en Mick Bunnik zijn reeds partners van Museum Gouda. Voor de Galerij zoekt Museum Gouda een nieuwe partner.

  • F. Ziem - de regenboog

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Er zijn nog kaarten voor de lezing van Josephina de Fouw vanavond om 20.00 uur (met excl. avondopenstelling tentoon… https://t.co/yMNaA8fSq9

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!