Reactie Gerard de Kleijn op Museumbestel

Reactie van directeur Gerard de Kleijn van Museum Gouda op het advies van de Raad voor Cultuur over het Museumbestel.

1. Samenwerking
Museum Gouda gelooft in vrije samenwerking. Met de stadsmusea in Hoorn, Bergen op Zoom, Zutphen en Harlingen realiseert Museum Gouda het project “Rembrandt in Zwart-Wit”, dat zonder die nauwe samenwerking nooit gerealiseerd had kunnen worden.

2. Bruikleenverkeer
Museum Gouda is voorstander van een Museaal Convenant, waarbij afspraken worden gemaakt over een soepel bruikleenverkeer tussen alle musea die de museumkaart voor bezoekers hanteren. Het gaat nu inderdaad lang niet altijd goed.

3. Kerncollectie
Museum Gouda vindt het een goed idee dat de Kerncollectie geformuleerd wordt. Niet procedureel, maar inhoudelijk. Om te beginnen kunnen musea objecten uit de “eigen” collectie voordragen voor het predikaat :”behorend tot kerncollectie”. Dan wordt het van onderaf opgebouwd.

4. Erfgoedwet
Museum Gouda gelooft niet in nog meer regelgeving. Het is nu juist de tijd van cultureel ondernemerschap, verzelfstandiging, ontzameling, ruilverkeer.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Er zijn nog kaarten voor de lezing van Josephina de Fouw vanavond om 20.00 uur (met excl. avondopenstelling tentoon… https://t.co/yMNaA8fSq9

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!