Restauratie vordert

Een delegatie van Museum Gouda bezocht 20 februari het restauratie atelier in Maastricht, dat is ondergebracht in het Bonnefanten Museum. In dit atelier worden onder de ogen van het publiek de zijvleugels van het eeuwenoude Jozef altaarstuk van de Gasthuiskapel gerestaureerd. De restauratie wordt professioneel uitgevoerd door de Stichting Restauratie Atelier Limburg. Met de restauratie is een bedrag gemoeid van meer dan 100.000 euro.

Gerard de Kleijn: " Het is een wonder om te zien hoe alle figuren dankzij de restauratie weer uit de schaduw van de tijd tevoorschijn komen. Vorig jaar waren het nog donkere schimmen die zwommen in een bruine soep. Nu krijgen ze weer vorm en kleur. Het is altijd de vraag hoe ver je moet gaan met restaureren. We hebben gekozen voor een behoedzame aanpak. We brengen de schildering niet terug in de oorspronkelijke staat. Je blijft zien dat er eeuwen overheen zijn gegaan. Maar er komen prachtige details tevoorschijn: de kop van de ezel, de jubelteen van een vrome vrouw, de hand om een schouder."

Naar verwachting zal de restauratie in april worden afgerond.
Daarna komen de altaarvleugels terug naar Gouda.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

In juni 2019 in Museum Gouda https://t.co/q4Qif3tfyX

RT @Mieke_Siemons: Museum Gouda: Pieter Pourbus en Helmantel in één dag. Foto: Pourbus, Annunciatie, 1552 https://t.co/jES1A5v2bw

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!