Aanwinst voor Museum Gouda

De lege plek die de Man met de hoge baret heeft achtergelaten, kan worden opgevuld met een schitterend schilderij van Daubigny.
De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft aan Museum Gouda ‘Landschap met schepen op een rivier in de avond’ in langdurige bruikleen afgestaan. Het schilderij is van de hand van de Franse schilder Daubigny.

Dit schilderij past goed in de collectie van Museum Gouda. Op dit moment hangen er 75 schilderijen van de Haagse en Franse School uit de 19e eeuw in het museum. De meeste van deze schilderijen zijn verzameld door Paul Arntzenius en geschonken aan Museum Gouda. Tot deze verzameling behoorden reeds vijf schilderijen van Daubigny. Een van deze schilderijen is momenteel uitgeleend aan het Spaanse museum Thyssen Bornemisza in Madrid en hangt in een prestigieuze tentoonstelling over het Impressionisme. De nieuwe aanwinst is dus de zesde Daubigny voor Museum Gouda.

  • Daubigny - ‘Landschap met schepen op een rivier in de avond’

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!