Bouwhelmrondleidingen in de nieuwe Schatkamer

Er wordt hard gewerkt in Museum Gouda. De Schatkamer van Gouda wordt ingericht in Zaal 2 (Gasthuiszaal). In deze zaal zullen duizenden voorwerpen uit de depots van het museum getoond worden, zoals schilderijen, zilver, glas, meubilair, stadsgezichten, kandelaars, pijpen en speelgoed. Interessante kunstvoorwerpen van de 16e eeuw tot heden. De voorwerpen worden opgestapeld, als ware het een depot. Echte pronkstukken uit de collectie zijn hier straks ook te vinden, zoals 'het Doodsbed van een kind' van Bartholomeus van der Helst (1645) en 'Arbeidersvrouw' van Charley Toorop (1918). Om te laten zien wat de vorderingen zijn is het mogelijk een rondleiding in de Schatkamer te boeken. Op woensdag 24 april 15.00 uur is de eerste rondleiding. Directeur Gerard de Kleijn legt uit over de achtergronden van de verbouwing. De tweede rondleiding is op 22 mei 15.00 uur, door ontwerpbureau Plot, over de ontwerpkeuzes en het uiteindelijke resultaat. Heeft u interesse, mail dan naar: rondleidingen@museumgouda.nl.

• De eerste bouwhelmrondleiding op 24 april 2013

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…