Museum Gouda tijdens Keramiekdagen 9 & 10 mei

Plateelkeurdag
Tijdens de Goudse Keramiekdagen is er in de museumtuin van Museum Gouda de jaarlijkse Plateelkeurdag op Hemelvaartsdag 9 mei. Bezoekers kunnen van 11.00 tot 16.00 uur zelf meegebracht plateel (max. 4 stuks) gratis laten keuren door een zestal specialisten op het gebied van Gouds keramiek. Ook kunt u op de Plateelkeurdag in gesprek gaan met keramiek-restauratrice Hanne Friederichs en is er een demonstratie van plateelschilderes Ria Nobel. De Plateelkeurdag is in de museumtuin en gratis toegankelijk

Rondleidingen
Ook kan men donderdag 9 en op vrijdag 10 mei een rondleiding volgen over het beroemde Gouds Plateel. De rondleidingen starten om 14.00 uur en duren een uur. De rondleidingen worden verzorgd door een ervaren rondleider en kosten € 3 extra. U hoeft zich van te voren niet aan te melden.

Open Depot
Museum Gouda heeft in de loop der jaren een grote collectie ‘Gouds plateel’ opgebouwd. Veel van de Goudse plateelbakkerijen zijn in de verzameling vertegenwoordigd, uiteraard met een nadruk op de grote bedrijven Zuid-Holland, Goedewaagen, Zenith, Ivora en Regina. Hoewel er permanent in het Gouds museum een representatieve collectie plateel te zien is, bevindt het grootste deel zich in het depot en dat is natuurlijk jammer. Reden voor museum Gouda om zogenaamd ‘open depot’ van het ‘Gouds plateel’ in te richten. Vrijwel alle sier- en gebruiksaardewerk van Goudse makelij uit de periode 1898 en 1984 bij elkaar gebracht in kasten die nu voortaan ook voor het publiek te bezichtigen zijn (op de eerste verdieping van Museum Gouda).

Kids workshop
In de meivakantie wordt er op woensdag 8 mei een creatieve workshop voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar gegeven. We gaan eerst op zoek naar dieren in het museum en daarna schilder je je eigen fantasiedier.
De kosten zijn €7,50 per kind. De workshop start om 14.00 uur in lokaal 9 van het museum en duurt tot 15.30 uur. Kinderen kunnen zich opgeven door te mailen naar rondleidingen@museumgouda.nl.


Tijdens de Goudse Keramiekdagen geldt een korting van vijf euro op de normale toegangsprijs, dat wil zeggen dat de entree op deze dagen slechts € 2 is.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!