Open Depot Gouds Plateel

De verzameling Gouds Plateel van Museum Gouda is voor een klein deel, met onder meer topstukken van Henri Breetvelt, Theo Colenbrander, Jaap Gidding en Willem van Norden is te bewonderen in zaal 18. Het grootste gedeelte van de omvangrijke collectie plateel van het museum staat in een depot.

In zaal 19 en 20 wordt nu een open depot ingericht voor de gehele collectie plateel van Museum Gouda. Opslag zonder informatie, maar wel voor het publiek te zien. Er zijn geen toelichtende tekstbordjes, geen museale opstelling en er is geen speciale verlichting.

De collectiebeheerders kunnen gewoon aan het werk
zijn, terwijl de bezoeker rondsnuffelt.

Het open depot zal in de komende maanden gevuld gaan worden met vele vazen, kannen, schalen, theepotten, kopjes, serviezen, wandborden en kleine beeldjes, de zogenaamde ‘plastieken’.

• Het open Plateel Depot in wording

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…