Open Depot Gouds Plateel

De verzameling Gouds Plateel van Museum Gouda is voor een klein deel, met onder meer topstukken van Henri Breetvelt, Theo Colenbrander, Jaap Gidding en Willem van Norden is te bewonderen in zaal 18. Het grootste gedeelte van de omvangrijke collectie plateel van het museum staat in een depot.

In zaal 19 en 20 wordt nu een open depot ingericht voor de gehele collectie plateel van Museum Gouda. Opslag zonder informatie, maar wel voor het publiek te zien. Er zijn geen toelichtende tekstbordjes, geen museale opstelling en er is geen speciale verlichting.

De collectiebeheerders kunnen gewoon aan het werk
zijn, terwijl de bezoeker rondsnuffelt.

Het open depot zal in de komende maanden gevuld gaan worden met vele vazen, kannen, schalen, theepotten, kopjes, serviezen, wandborden en kleine beeldjes, de zogenaamde ‘plastieken’.

  • Het open Plateel Depot in wording

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @marcccti: De stillevens van Henk Helmantel in @museumgouda fungeren als zwarte gaten. Alle rumoer verdwijnt daarin. Wat blijft is de st…

RT @KateKatevents: Visited two wonderful exhibitions at @MuseumGouda . One on Pieter Pourbus and the other one with works by contemporary…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!