Reeks Vriendenvitrine: Kleurrijk Keramiek van Jan Snoeck

In 2009 is Museum Gouda samen met de Vereniging van Goudse Museumvrienden gestart met een serie kleine tentoonstellingen in de zogenaamde ‘Vriendenvitrines’. Deze tentoonstellingen worden samengesteld uit kunstwerken of andere objecten die verzameld worden door de vrienden van het museum. Ieder kwartaal wordt de inhoud van de vitrines gewisseld. Van 11 juli t/m 20 oktober 2013 zijn de vitrines gevuld met fel gekleurd keramiek van beeldhouwer Jan Snoeck (Rotterdam, 5 maart 1927). Bekend van zijn hand zijn de monumentale werken die hij vaak in opdracht maakte voor verschillende Nederlandse instellingen, bedrijven en gemeenten. Het zijn veelal groteske mensfiguren, vaak kubistisch van vorm. De in Museum Gouda tentoongestelde werken van Jan Snoeck zijn de handzame kopieën van zijn grotere werkstukken, in opdracht gemaakt in een beperkte oplage bij Plateelbakkerij Schoonhoven.

Het ‘Kleurrijk keramiek van Jan Snoeck’ uit de verzameling van een Goudse Museumvriend is te zien van 11 juli t/m 20 oktober 2013.

• Keramiek van Jan Snoeck in de vriendenvitrine

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…