Druk tijdens Open Monumenten Dag

Museum Gouda was tijdens Open Monumenten Dag 14 september de hele dag gratis geopend. Men kon op de foto met een historisch figuur. De gehele dag waren er optredens met 18e eeuwse muziek (klavecimbel) van Kunstpuntgouda. In de zaal ernaast kon men lekker op een matrasje (te leen van beddenspeciaalzaak Huijer) genieten van de 18e eeuwse plafondschildering. En verder nog een drietal verrassingsconcerten van Leman in de Gasthuiskapel. Leman zal vanaf oktober maandelijks een concert geven in de Gasthuiskapel! check onze agenda.

In de stad werden de bezoekers welkom geheten in mooi Gouda door vrijwilligers uit 9 culturele instellingen: Bibliotheek, Filmhuis Gouda, Goudse Schouwburg, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, Kunstpuntgouda, Kunstuitleen Gouda Regio, Museum Gouda, Streekarchief Midden-Holland en het Verzetsmuseum Zuid-Holland.

Tijdens Open Monumenten Dag kon de bezoeker ontdekken wat de instellingen te bieden hebben op het gebied van kunst, geschiedenis, theater, muziek en film. Bij aankomst in de culturele instelling werd de bezoeker van harte welkom geheten door de directeur.
(www.cultuurgouda.nl)

In totaal zijn er meer dan 800 bezoekers naar het museum geweest deze dag!

• Optredens van Kunstpuntgouda, met klavecimbel
  • Museumvriendenvoorzitter Els Scholten heet de bezoekers welkom aan de Oosthaven entree
  • La tour de Léman verzorgde een drietal optredens in de Gasthuiskapel.
  • Een team vrijwilligers deelden flyers uit in Gouda met het Cultureel Programma van 9 instellingen
  • De plafondschildering uit de 18e eeuw is zo wel erg goed te bekijken!
  • Museumdirecteur Gerard de Kleijn heette de mensen welkom bij Achter de Kerk
  • Wat een mooie plafondschildering!

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg