19 oktober Zotte Zaterdag!

19 oktober is het weer Zotte Zaterdag in Gouda! Een zaterdag die bol staat van de activiteiten rondom Erasmus, Kind van Gouda. Want hier, in Gouda, ging Erasmus naar school en groeide hij uit tot een briljante en geestige geleerde. Met een knipoog naar zijn Lof der Zotheid nemen we op Zotte Zaterdag iedereen mee terug naar de middeleeuwen, de tijd van de jonge Erasmus. Wees dus niet verbaasd als u Fabela, de zotte nar, zomaar in de stad tegenkomt. Of als u iemand in maliënkolder ziet …

De sfeer wordt al meteen gezet door de middeleeuwse muzikanten die de hele dag door op verschillende plaatsen in de stad voor u spelen. Ook onze eigen stadsbeiaardier speelt tussen 12.30 en 13.30 uur middeleeuwse muziek op het carillon van de Sint-Janstoren.

Te gekke activiteiten
De officiële opening van Zotte Zaterdag is om 13.15 uur in Studio Gonz (Garenspinnerij), waar de Moeder van Erasmus en stadsdichteres Klara Smeets u verwelkomen. Maar al vanaf 11.00 uur zijn er op diverse locaties activiteiten voor jong en oud. Om er een paar te noemen: de Erasmus Spreukenspeurtocht, de Erasmus Wandeling van het Goudse Gidsen Gilde, de Erasmus Audiotrail, Sketchcrawl in Chocoladeatelier PUUR, Erasmus Kindergraffiti achter de Agnietenkapel en een gedichtenwedstrijd bij Galerie de Hollandsche Maagd. In Museum Gouda ziet u een héél moderne Erasmus en een unieke stadsmaquette van Gouda in de middeleeuwen.

Mmm, lekker!
En verder zijn er overal in de stad Erasmus Specialiteiten. Ga ze eens proeven bij Lekker Gouds, Chocoladeatelier PUUR, Museumcafé Gouda, Den Gouwen Aar en Heinde & Ver. Het volledige programma vindt u op www.welkomingouda.nl.

Let op: de entree voor Museum Gouda is niet gratis!
Bezoekers betalen € 7 entree, Museumkaarthouders en andere pashouders hebben gratis entree, evenals kinderen onder de 18 jaar.

• Erasmus - Eveline van Duyl, te zien in de Grachtzaal van het museum

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg