Kostbaar schilderij toegevoegd aan tentoonstelling Henri Fantin-Latour

Een particulier uit Alphen aan de Rijn heeft een groot schilderij van Fantin-Latour in bruikleen gegeven aan Museum Gouda.
Het schilderij Amor ontwapend is geschilderd in 1893 en laat zien hoe Venus de boog van Amor afpakt. Het schilderij wordt voor de duur van de tentoonstelling toegevoegd aan de verzameling werken in particulier bezit. Het totaal hiervan komt nu op 12 werken.
Deze werken zijn tot 30 maart 2014 in Museum Gouda te zien en vormen een onderdeel van de tentoonstelling Dromen op doek, die nu in totaal 63 schilderijen van Fantin-Latour bevat.
Reactie directeur Gerard de Kleijn: "Fantin-Latour leeft. Er komen opvallend veel dertigers kijken naar de sublieme schilderijen. De tentoonstelling heeft de eerste twee weken meer dan 2.000 bezoekers getrokken. Ook het cultureel programma met concerten, lezingen en poëzie trekt opvallend veel belangstelling. We zijn heel blij met deze bruikleen, een mooie geste van een particulier die bevordert dat het publiek kan zien waar zij normaal gesproken thuis van geniet: topkunst."


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!