Museum Gouda in de prijzen van BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij heeft een eenmalige schenking gedaan van 225.000 euro aan Museum Gouda. Museum Gouda kan hiermee het plan : “Museum Gouda, gastvrij, levendig, betrokken” uitvoeren. De schenking is onderdeel van een jaarlijkse uitkering aan culturele organisaties, mogelijk gemaakt door 600.000 deelnemers aan de Loterij. Ook Huis Doorn, Museum Alkmaar, Singer Laren en vele andere vielen in de prijzen.
Gerard de Kleijn: “Om dit te vieren hebben we allereerst een prachtschilderij van Carla Rodenberg gekocht en op gebak getrakteerd.

Na Fantin-Latour (30 maart) gaan we de kelderfoyer opfrissen; dat wordt een ruimte om rondleidingen te starten en schoolklassen op te vangen; ook meer lockers,want we trekken steeds meer bezoekers.

Na de Rembrandt tentoonstelling (5 oktober 2014) gaan we het entreegebied Achter de kerk gastvrijer inrichten. De entree is nu te onbestemd en somber. Het moet lichter en uitnodigender worden.
Ik heb gemerkt dat de BankGiro Loterij ons beschouwt als een ondernemend museum met goede toekomstplannen. Het feit dat Museum Gouda zo positief gesteund wordt door de bedrijven van het Catharina Gilde was een groot punt in ons voordeel.“

  • Foto: Roy Beusker Fotografie
  • Foto: Roy Beusker Fotografie

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!