Filmpje Willem Hesseling

Vanaf 13 januari jl. was kunstenaar Willem Hesseling regelmatig aan het werk in de Gasthuiskapel van Museum Gouda om te schilderen op groot doek. Bezoekers waren welkom om vragen te stellen of opmerkingen te maken tijdens het proces. Nu is het werk – met de titel “Meaning” - af en in zijn geheel te bewonderen voor het publiek. Het is te zien tot 1 oktober 2014.

Het proces van begin tot het einde is te volgen in onderstaand filmpje (met dank aan Frits Muller).

Willem Hesseling is een Goudse kunstenaar; hij schildert het proces, het ontstaan van leven dat vrijkomt uit de begrenzing. Geen voorop uitgezette compositie, geen voorop gekozen vorm, maar alleen een gecreëerde grens op het doek is zijn uitgangspunt. In het huidige werk van kunstenaar Willem Hesseling speelt ontstaan van leven en grens een grote rol. In zijn ruimtelijk werk, in staal, toont hij dit door middel van een uit de hand gesneden vorm: een groeibeweging die zich bevrijdt. Ook in zijn schilderijen zie je dit terug.


Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!