DROMEN OP DOEK met succes afgesloten

De tentoonstelling DROMEN op DOEK trok ruim 25.000 bezoekers; dat is meer dan waarop gerekend werd.
Directeur Gerard de Kleijn maakte tijdens de finale van de tentoonstelling bekend, dat er zo veel extra opbrengst is dat het schilderij “Rozen in recht glas“ uit 1872, verworven kan worden.
Een deel van de koopsom wordt gedekt uit crowdfunding: alle bezoekers die tussen 21 februari en 30 maart het museum bezochten betaalden mee. Verder werden er giften ontvangen in de donatiekist en stuntte het museum met ansichtkaarten. De resterende helft van de koopsom wordt gedekt uit de opbrengst van de ontzameling van honderden overtollige objecten uit de collectie.

Het schilderij “Rozen in recht glas” is een prachtige aanvulling op de collectie Arntzenius in Museum Gouda.

Vanaf 11 april is de aanwinst onderdeel van de tentoonstelling “Van Daubigny tot Weissenbruch”. In deze tentoonstelling zijn zeven schilderijen van Fantin-Latour te zien. Drie schilderijen zijn eigendom van Museum Gouda: Een interieur studie, een bloemstilleven en een imaginair werk. Vier schilderijen worden in bruikleen tijdelijk toegevoegd (met dank aan Kroller Muller en twee particuliere verzamelaars). Bezoekers van Museum Gouda kunnen dus ook in de rest van 2014 nog genieten van de meesterwerkjes van Fantin-Latour.
Het grote portret van Charlotte Dubourg gaat weer terug naar Parijs (met dank aan Musee d’Orsay).

• Rozen in recht glas

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8