Bovenverdieping op DVD

De bovenverdieping van Museum Gouda is niet bereikbaar voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. Dit betekent dat de collectie Arntzenius (2014: Van Daubigny tot Weissenbruch) en het Gouds Plateel voor deze bezoekers niet te bezichtigen zijn.
Aanbrengen van een lift is onuitvoerbaar gezien de diverse hoogteverschillen op de bovenverdieping en de monumentale status van het pand.

Om bezoekers die heel slecht ter been zijn toch tegemoet te komen, heeft Museum Gouda een film laten maken over het museale aanbod op de bovenverdieping. Dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij konden we deze korte film laten maken. De film is op dvd beschikbaar.
Op de film zijn Maurice Wery en Julia Zwijnenburg te beluisteren. Zij geven toelichting bij de schilderijen en het keramiek op de bovenverdieping.

Bezoekers in een rolstoel of met rollator krijgen op vertoon van hun entree ticket bij vertrek de dvd “De Bovenverdieping” gratis uitgereikt door de baliemedewerker. Dit is onderdeel van ons programma “ Museum Gouda Gastvrij”.

Voor overige belangstellenden is de dvd te koop in de museumwinkel voor 5 euro.

  • Daubigny - zonsondergang aan zee

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!