Gratis Rembrandt 'flits'rondleidingen op zondag

Op zondag 27 juli, 3, 10, 17, 24 en 31 augustus kunnen bezoekers van de tentoonstelling ‘Rembrandt in Zwart-Wit’ gratis aansluiten bij een flitsrondleiding.

Bij de naam Rembrandt denken mensen vaak aan De Nachtwacht en De Staalmeesters. In de Gouden Eeuw was hij echter bekender als etser dan als schilder. Waarom Rembrandts prenten zo vernieuwend en geliefd waren, vertelt Rembrandt-kenner Michiel Kersten. Michiel Kersten heeft ruim zes jaar voor Museum Het Rembrandthuis gewerkt en publiceert regelmatig over kunst uit de Gouden Eeuw.

Rembrandt heeft meer dan driehonderd prenten gemaakt. Daarvan zijn er nu honderd in Museum Gouda te zien. De etsen zijn afkomstig uit een particuliere verzameling: een unieke gelegenheid kennis te maken met deze prachtige verzameling.

De Rembrandt-rondleidingen beginnen om 13.00 uur in zaal 4 van het museum en duren een uur. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.
Er geldt wel een normale entreeprijs voor het museum.


Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

In juni 2019 in Museum Gouda https://t.co/q4Qif3tfyX

RT @Mieke_Siemons: Museum Gouda: Pieter Pourbus en Helmantel in één dag. Foto: Pourbus, Annunciatie, 1552 https://t.co/jES1A5v2bw

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!