Lego wedstrijd: bouw een stadspoort

Van 26 tot en met 30 augustus kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar in Museum Gouda meedoen aan de LEGO-wedstrijd “Bouw een Goudse stadspoort!” Hiermee zijn mooie LEGO-prijzen te winnen. Terwijl de kinderen bouwen, kunnen de (groot)ouders de tentoonstelling “Rembrandt in zwart wit” en/of de stadsmaquette bezoeken. Kinderen kunnen alleen aan de LEGO-wedstrijd meedoen als een (groot)ouder hen begeleidt.

In de laatste week van de zomervakantie kunnen kinderen meedoen aan de LEGO-wedstrijd die Museum Gouda dit jaar voor de tweede keer organiseert samen met Playtoday LEGO Shop Gouda. Vorig jaar hebben maar liefst 135 kinderen in Museum Gouda een LEGO-kasteel gebouwd. Dit jaar krijgen de kinderen de uitdaging een stadspoort te bouwen! Vroeger had Gouda een aantal mooie stadspoorten, maar die zijn in de loop van de tijd allemaal verdwenen. Op de stadsmaquette in het museum zie je hoe ze er uit zagen.

De kinderen kunnen dagelijks van 11 tot 16 uur bouwen in de Kliederkelder van het museum. Op het eind van iedere dag worden er twee dagwinnaars gekozen in twee leeftijdscategorieën. Een deskundige jury bepaalt aan het eind van de week welke twee stadspoorten de hoofdprijs winnen: kies je eigen LEGO-doos ter waarde van €50,-! Sowieso ontvangt iedere bouwer een klein LEGO-cadeautje.

Het is niet mogelijk je van te voren in te schrijven. Entree is via Achter de Kerk 14. Er zijn 12 plekken beschikbaar, het kan zijn dat men even moet wachten.

Meedoen aan de wedstrijd is gratis. De entree voor kinderen tot 18 jaar is €2,-. Volwassenen betalen €10,- of €2,-met Museumkaart.

  • Kleiwegspoort (op de Maquette Gouda 1562) - foto: Henkjan Sprokholt

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!