Winnaars Legowedstrijd bekend

Van 26 tot en met 30 augustus 2014 konden kinderen in Museum
Gouda meedoen aan de LEGO-wedstrijd “Bouw je eigen stadspoort!” Harm Hulst en Melvin Hoogendijk bouwden de mooiste stadspoorten en wonnen daarmee de hoofdprijs.

In de laatste week van de zomervakantie konden kinderen van 6 tot en met 12 jaar meedoen aan de LEGO-bouwwedstrijd in Museum Gouda, mede georganiseerd door Playtoday LEGO Shop Gouda. Deze wedstrijd vond voor de tweede keer plaats in het museum. Dit keer mochten kinderen een oude Goudse stadspoort bouwen van LEGO. Maar liefst 85 kinderen deden mee.

De jury had geen gemakkelijke taak, want er werden prachtige bouwwerken gemaakt; van kasteelachtige poorten met flinke torens tot sprookjesgebouwen in regenboogkleuren. De hoofdprijzen (in twee leeftijdscategorieën) werden gewonnen door
Harm Hulst (6 jaar) en Melvin Hoogendijk (12 jaar). Daarnaast wonnen diverse kinderen een dagprijs of een aanmoedigingsprijs. Alle prijswinnaars mogen zelf een mooie LEGO-doos uitzoeken bij Playtoday LEGO Shop Gouda. De prijzen werden uitgereikt door Loco-kinder-burgemeester Bastiaan de Jong.

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4