Juane schildert (in) Gouda

Kunstenaar Juane Xue schildert de hele maand september buiten op straat in Gouda. Daarna wordt haar Goudse werk in Museum Gouda geëxposeerd, van 12 oktober tot en met 14 december 2014.

Vanaf vandaag kan elke voorbijganger in Gouda een Chinese vrouw aantreffen die, gezeten op een krukje of op haar hurken, een hoek van straat of plein schildert. Juane houdt van de kleuren van de herfst en legt het licht en de schaduw van Gouda vast.

Haar volledige naam is Juane Hui Xue (1962). Zij was als kind in China al een klein tekenwonder. Haar vader, die besefte hoeveel het licht in het leven van zijn dochter betekende, gaf haar de bijnaam Hui, dat zonneschijn betekent.

Haar fascinatie voor licht en schaduw was voor Juane de reden om na de Culturele Revolutie aan de Kunstacademie van Beying westerse schilderstechniek te gaan studeren. Uiteindelijk verhuisde ze naar het land van Rembrandt, de meester van het clair obscur. Momenteel geeft ze les aan de Klassieke Academie in Groningen.

WORKSHOP
Op 27 september geeft Juane een buiten-schilderworkshop (bij slecht weer binnen). In de workshop leert u het schilderen naar de natuur, hoe zijn de kleuren buiten en hoe brengt u dat in de praktijk.
Minimum aantal deelnemers: 8, maximaal: 20.
De cursus is van 13.00 - 16.00 uur. Verzamelen in de museumtuin.
De kosten zijn € 25 per persoon, exclusief materiaal, te weten:
acrylverf/olieverf/cobraverf, penselen, papier/doek (formaat ca. 20 x 30 tot 30x40cm), schilderbord (niet noodzakelijk), waterpot, en ezel.
Men kan zich opgeven voor deze workshop via rondleidingen@museumgouda.nl.

• Juane Xue - Stadhuis Gouda
  • Juane Xue aan het werk
  • Juane schildert, visbanken

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg