Drie primeurs in het museum

Op zaterdagmiddag 22 november presenteerde het collectief NOCTURNE het eerste exemplaar van het boek over de tentoonstelling ‘de donkere kant van de schoonheid’ aan museumdirecteur Gerard de Kleijn. Na de presentatie van het boekje proefde mezzosopraan Tania Kross ‘haar’ wijn: een Chardonnay, met op het etiket het favoriete museumstuk van Tania: Gouds Plateel van Ivora. En als toetje onthulde Gerard de Kleijn het laatste schilderij van de tentoonstelling: ‘Adam en Eva’ van Birgitta Sundström-Jansdotter.

Tania Kross koos voor de Paradijsvogel van Ivora: “Ik ben een huispauw, ik houd van keramiek, ben geworteld in Gouda en daarom kies ik voor de Paradijsvogel”. De mooie witte wijn van Van de Velde en Halewijn - met het etiket van deze Paradijsvogel - werd goedgekeurd door Tania.
De flessen zijn te koop bij Van de Velde & Halewijn en in de museumwinkel voor € 6,75. Van elke verkochte fles wijn gaat 1 euro naar Museum Gouda, voor de collectie. Een origineel kerstcadeau!

Het collectief NOCTURNE, bestaande uit Birgitta Sundström-Jansdotter, dindi., Henrique van Putten en Marie Louise Elshout exposeren in het museum met nieuw werk, ieder in een eigen zaal. Daarnaast is er in het Ruim en de Gasthuiskapel ook werk van de kunstenaars te zien. Het bijbehorende boek ‘de donkere kant van de schoonheid’ is tijdens de tentoonstelling in beperkte en genummerde oplage te koop voor € 15,00.

Nog 1 nieuw werk hadden we tegoed van Birgitta Sundström Jansdotter: Adam en Eva, vanaf nu te zien in 'haar eigen zaal', zaal 5. Gerard de Kleijn onthulde zaterdag deze eigentijdse Adam en Eva.

De tentoonstelling ‘de donkere kant van de schoonheid’ is nog te zien tot en met 1 februari 2015.

• Gerard de Kleijn schenkt de wijn in voor Tania Kross
  • Onthulling 'Adam en Eva' - Birgitta Sundström-Jansdotter
  • Henrique van Putten overhandigt eerste exemplaar boekje aan Gerard de Kleijn
  • Léon van Catz van Van de Velde en Halewijn schenkt de wijn