Uitreiking Certificaat Ambachtelijk Plateel

Op 3 december 2014 werd het ambacht ‘Plateelschilderen in Gouda’ van de Goduse Trudy Otterspeer op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed in Nederland geplaatst. Ineke Strouken, directeur van Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, en Burgemeester Schoenmaker van Gouda waren hierbij aanwezig.

De happening vond plaats in de Catharinazaal van Museum Gouda, te midden van het prachtige Gouds Plateel.

• Trudy Otterspeer en Burgemeester Schoenmaker

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4