‘Meisje Breitenstein’ door Floris Arntzenius

‘Meisje Breitenstein’ door Floris Arntzenius

Nieuw in Museum Gouda!

Museum Gouda heeft de collectie negentiende-eeuwse schilderkunst kunnen uitbreiden met een kinderportret, gemaakt door de Haagse schilder Floris Arntzenius (1864-1925). Het portret van de dochter van Carl Breitenstein is door de particuliere eigenaar in langdurig bruikleen gegeven aan het museum.

Dit schilderij is ontstaan binnen de uitgebreide groep van kunstenaars en vrienden rondom de Floris Arntzenius. Floris Arntzenius had veel contact met Carl Breitenstein (1864-1921) en heeft hier zijn dochter geportretteerd.

Het schilderij past goed binnen de collectie Arntzenius van Museum Gouda. De schilderijenverzameling van Paul Arntzenius (1883-1965), een neef van Floris, staat bekend om de sfeervolle kinderportretten geschilderd door Willem Bastiaan Tholen (1860-1931). Het schilderij ‘De zusjes’ is hiervan het meest aansprekende voorbeeld.

Dit kinderportret van Floris Arntzenius is een voorbode van de aandacht die Museum Gouda in de toekomst aan deze kunstenaar gaat besteden.
Het schilderij is per direct in de Schatkamer van Museum Gouda te bewonderen.

  • 'Floris Arntzenius - Kinderportret'

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!